تبلیغات
cinematography - رویدادی تحلیلی عسل فردا – اخبار > این نانوایی سبز، نان رایگان می دهد

رویدادی تحلیلی عسل فردا – اخبار > این نانوایی سبز، نان رایگان می دهد

شنبه 22 مهر 1396 01:33 ق.ظ

 

رویدادی تحلیلی عسل فردا - اخبار > این نانوایی سبز، نان رایگان می دهد • عسل فردا

  • رویدادی تحلیلی عسل فردا - اخبار > این نانوایی سبز، نان رایگان می دهد • عسل فردا


    به نقل عسل فردا، تصویر نانوای سفیدپوش، ایستاده مقابل تنور نانوایی با یک عنوان اختصاصی این روزها در کانالهای رویدادی تلگرامی دست به دست می شود؛ نانوایی که دغدغه محیط زیستی دارد و همین موضوع باعث انجام گرفته در و دیوار واحد صنفی اش پر از شعارهای محیط زیستی شود. یک منطقهوند جوان و وظیفه شناس که به کیسه های پلهستیکی لقب قاتل خاموش داده ، قاتلی که متداوم و همه جا با مهست.


     



    جناب آقا بهرامی تعداد سال هست که بعنوان نانوا مشغول به کار انجام گرفته اید؟


    من از سال ۶۹ وارد کار نانوایی انجام گرفتم، شاگردی کـــردم و از سال ۸۶ هم بصورت حرفه ای کار نانوایی را شروع کـــردم.


    این شغل خانوادگی تان هست؟


    نه . اتفاقا در خانواده ما هیچ کسی نانوا نیست اما من به پیشنهاد پدرم سراغ این کار آمدم و خیلی زود به آن علاقه مند انجام گرفتم. الان هم واقعا افتخار می کنم که از طریق نانوایی و پخت نان ، به آقام خدمت می کنم.


    افزایش چه نانی می پزید؟


    تخصص من روی نان لواش هست. چون می دیدم که افزایشین ضایعات را نان لواش دارد. به خاطر همین تحقیقات زیادی در زمینه پخت بهتر نان لواش انجام دادم، در این رابطه مطالعه کـــردم و همه اینها باعث انجام گرفت که به یک نان مرغوب برسم؛ یعنی لواش سبوس دارِ کم نمک.


    یعنی شما تحقیق کـــردید که چطور نان بهتری بپزید؟ کمی غیرمتعارف نیست؟


    هرکسی در کار خودش اگر می خواهد بهترین باانجام گرفت، باید مطالعه داشته باانجام گرفت، باید تحقیق بکند. من هم برای اینکه نقص های کارم را در پخت نان لواش برطرف بکنم تحقیق کـــردم تا ببینم رعایت چه عواملی باعث ماندگاری افزایش نان می شود، یا چکار بکنم که نان کاهش لبه داشته باانجام گرفت تا دورریزش کاهش شود.


    معلوم هست خیلی اهل مطالعه اید؟


    من مطالعه را دوست دارم. به صورت حتم سواد زیادی ندارم تا دوم ابتدایی افزایش درس نخواندم اما هیچتایم از مطالعه دور نبودم.


    دلیل کم درس خواندید؟


    چون در یک خانواده پرجمیعت خانومدگی می کـــردم ؛ پدرم کارگر آزاد بود و من هم بچه نخست بودم. آن موقع خودم تصمیم گرفتم که بروم سراغ کار. به پدرم گفتم من می روم کار می کنم ، بقیه درس بخوانند.


    از کی بحث هستفاده نکـــردن از نایلون های پلهستیکی را در نانوانی تان مطرح کـــردید؟


    تقریبا دوسالی می شود.


    چطور این فکر به ذهن شما رسید؟


    این هم به خاطر مطالعه بود. من چون خیلی اهل مطالعه هستم و مطالب مختلف علمی را هم می خوانم ، در یک جایی خواندم که شاخه های پلیمری پلهستیک ها مشکل زا هستند و در تماس با نان باعث ایجاد بیماری های گوارشی و ریوی می شوند. از طرف دیگر دیدم که این نایلون های پلهستیکی تایمی بعنوان زباله دور ریخته می شوند، به خاطر ماندگاری تعدادصدساله در محیط، باعث آلودگی محیط زیست می شوند. همین جا در ذهن من یک جرقه زده انجام گرفت. دیدم که این کیسه های نایلونی مثل یک قاتل خاموش متداوم و همه جا با ما هستند. به خاطر همین تصمیم گرفتم حرکتی را شروع کنم که بواسطه آن آقام افزایش با این قاتل خاموش آشنا بشوند. من به شغل خودم نگاه کـــردم و دیدم ما نانوایی ها، متداوم تعداد زیادی کیسه نایلونی داریم که آقام نان داغ را داخل همین کیسه ها می گذارند و به خانه می برند. همین جا بود که تصمیم گرفتم این خانومجیره را بشکنم.



    یعنی دنبال شما آگاهی رساندن به آقام هست؟


    بله . می خواهم آقام به ضررهای هستفاده از کیسه های نایلونی پی ببرند. اگر حتی یک نفر بواسطه حضور در نانوایی من ، برای متداوم این کیسه های نایلونی را کنار بگذارد ، من به دنبالم رسیده ام.


    در این مدت چطور مشتری های تان راضی به هستفاده نکـــردن از کیسه های نایلونی کـــرده اید؟


    از طریق نصب بنرهای مختلف که خطرات هستفاده از کیسه های پلهستیکی را یادآوری می کنند. همین طور فکر کـــردم که برای فرهنگ سازی، یک تشویقی هم در نظر بگیرم. به خاطر همین هشدار رسانی کـــردم که در صورت آوردن سفره پارچه ای و هستفاده از کارت خوان، دو عدد نان رایگان به مشتری ها تعلق می گیرد.


    مشتری ها از این طرح شما هستقبال کـــرده اند؟


    خوشبختانه بله این اتفاق افتاده هست. الان ۷۰ درصد مشتری های من با خودشان سفره پارچه ای به مغازه می آورند. شما اگر یک ربع ، جلوی مغازه من بایستید و می بینید که از هر سه نفر، دو نفر سفره پارچه ای دارند و فکر می کنم این اتفاق خیلی نیکوی هست که هم به سلامت جان خودشان کمک می کند و هم حافظ محیط زیست هست.


    قیمت نان لواش چقدر هست؟


    هر عدد نان لواش را ۱۶۰ تومان می فروشیم.


    یعین شما به هر مشتری ۳۲۰ تومان نان رایگان می دهید.


    بله همین طور هست.



    در روز چقدر نان می پزید؟


    از صبح تا شب ۲۵ کیسه آرد هستفاده می کنم که می شود حول و حوش ۱۱ تا ۱۲ هزار نان لواش.


    اینکه تعدادی از نان ها را رایگان می دهید به ضررتان پایان نانجام گرفته؟


    به لطف خدا من ضرری از این کار ندیدم. کلا در کارم یک شعار دارم :« سود کاهش، فروش افزایش و کیفیت بهتر» همین اتفاق باعث انجام گرفته که آقام از راه های دور و نزدیک مثلا از منطقههای همجوار مثل شاهین قلعه، شریف آباد، ابهر حتی خانومجان و قزوین و تاکستان برای خرید نان به ما مراجعه کنند. حتی من از پایتخت هم مشتری دارم که هفته ای یک بار می آید ۲۰۰ تا نان لواش می خرد و می برد.


    منبع: جام جم


برچسب ها: رویدادی ، تحلیلی ، عسل ، فردا ، ، اخبار ، > ،